ANAF publică al doilea set de teste SAF-T. Finlight oferă soluția rapidă pentru verificare

Articol scris de
Adrian Cojocaru

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe 19 august un al doilea set de teste care pot fi aplicate asupra datelor raportate prin XML aferente declarației SAF-T (D406). SAF-T este un format electronic standardizat pentru schimbul de date contabile între contribuabili și autoritățile fiscale, parte din eforturile ANAF de a îmbunătăți transparența și eficiența procesului de raportare fiscală.

În contextul acestui anunț, Finlight.ro anunță actualizarea soluției sale de verificare pentru raportarea SAF-T. Această soluție permite contribuabililor să testeze și să verifice fișierele SAF-T înainte de a le depune la ANAF, asigurând conformitatea cu cele două seturi de teste publicate de ANAF și consistența datelor raportate.

Soluția de verificare SAF-T de la Finlight este ușor de utilizat și permite companiilor să identifice și să corecteze eventualele erori din fișierele lor, înainte de depunerea acestora la ANAF sau în cazul în care primesc notificări de neconformitate din partea ANAF. Astfel, contribuabilii pot minimiza riscul de penalități și asigura acuratețea raportărilor fiscale. De asemenea, soluția oferă suport tehnic și îndrumare pentru a ajuta utilizatorii să înțeleagă cerințele SAF-T și să optimizeze procesele interne de raportare.

Am creat soluția de testare a declarației 406 SAF-T la solicitarea utilizatorilor noștri. Au avut două cerințe: să beneficieze de o soluție de verificare reală pentru a asigura consistența declarației 406 SAF-T cu restul declarațiilor fiscale depuse și să poată verifica rezultatul implementării SAF-T. Am rezolvat ambele provocări. - Alexandru Popescu, co-fondator Finlight

Mai multe informații despre soluția de verificare SAF-T oferită de Finlight și despre cum se pot  pregăti companiile pentru noile cerințe de raportare ale ANAF sunt disponibile în platforma Finlight, la https://finlight.ro/saf-t/verifica-saf-t/

Traseul declarației SAF-T

Despre Finlight

Este o companie românească de top ce facilitează implementarea managementului financiar la nivelul companiilor mici si mijlocii, indiferent de gradul de specializare a managerilor sau a soluțiilor tehnice existente. Platforma elimină probleme de timp, de bani si de lipsă a cunoștințelor tehnice, oferind antreprenorilor soluții automatizate destinate îmbunătățirii performantei și sănătății financiare a companiilor lor.

Ai o idee sau o propunere de colaborare? Hai să lucrăm împreună!

Dacă propunerea ta nu este în oferta noastră de servicii, nu-i nimic! Programăm o întâlnire, o analizăm și găsim cea mai bună soluție!

Ai o idee sau o propunere de colaborare? Hai să lucrăm împreună!

Suntem deschiși la oameni și idei originale! Ne plac provocările și neplace să ieșim din zona noastră de confort. Dacă propunerea ta nu este în oferta noastră de servicii, nu-i nimic! Programăm o întâlnire, o analizăm și găsim cea mai bună soluție!